Hayal Gücü Nasıl Gelişir?
Hayal gücü, diğer ifadesiyle beyin gücü gelişebilir mi, gelişemez mi? Geliştiğinin örnekleri var mıdır, yoksa hayal gücü geliştirme sadece bir umut mudur? Bu konuda araştırmalar ve çalışmalar devam etmektedir. Ancak bilimsel olarak insanların zihin gücünün ifadesi IQ olarak ifade edilmekte ve bu derecelendirilebilmektedir.
Yani buradaki derecelendirme insanların beyin gücünü göstermektedir. Yaratılışta insanlar fizik, ağırlık, dış görünüm hatta parmak izlerine varıncaya kadar her açıdan farklı oldukları gibi zihin ve beyin gücü açısından da farklıdırlar. İnsanların vücutlarının ağırlık, uzunluk, sıvı, kas, kemik gibi yapılarının bir ölçü birimi olduğu gibi IQ’larının da bir ölçüsü vardır ve yapılan çalışmalar bu gücün artırılabildiğini göstermektedir.
Burada hemen şunu ifade etmekte fayda vardır. Bazı bilim adamlarına göre beyin gücü geliştirilebilirken bazılarına göre aslında bu gelişim çocuklukta tamamlanmaktadır. Bu durumda çocuklukta bu gelişmenin tamamlandığını söyleyen bilim adamları hayal gücü geliştirme yollarının gerçekte IQ seviyesinin artırılmasına yönelik değil, belirli bir seviyeye gelmiş ancak gerçek gücünde kullanılmayan beyin gücünün eski gücüne kavuşturulmasına yönelik yapılan çalışmalardır.
Sonuç olarak hayal gücünü geliştirme metotlarının bize geri dönüşünün en mükemmel şekilde olacağı ortadadır ve bu nedenle hayal gücü nasıl geliştirilir, bu hususta yapmamız gerekenlerin neler olduğunu bilmemiz bize daha verimli bir hayal gücü kazandıracaktır.
Beyin Gücü Nasıl Geliştirilir?
Hayal gücü, diğer ifadesiyle beyin gücü geliştirme yollarının başında öncelikle bize beyin gücümüzü tam ve etkin kullanmaya engel olan unsurların ortadan kaldırılması gelmektedir. Bu husus çok önemlidir çünkü bu husus halledilmeden yapılacak tüm çalışmalar delik şişeye su doldurmaya çalışmak gibi biz gayret ettikçe bizi engellemeye devam edecektir. Bu nedenle hayal gücü geliştirme yolları başında stresten uzak durma ve stresten kurtulma gelmektedir.
Hayal Gücünün En Büyük Düşmanları
İnsanın en büyük düşmanı olan stres her alanda olduğu gibi hayal gücünün geliştirilmesi alanında da en büyük düşmanımız olacaktır. Geçmişe dönük üzüntüler, atlatamadığımız hayal kırıklıkları, beynimizi sürekli meşgul eden sorunlar, geleceğe yönelik endişeler olduğu müddetçe yapacağımız çalışmaların boşuna ve verimsiz olacağını unutmamalıyız.
Hayal gücü iyi anlatılmış başarılı
YanıtlaSil